Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

HERLIG HJEMMELAGET LAVKARBOBRØD

God kveld skjønninger,

Time for kitchen! Ettersom jeg kun skulle bruke tid på meg selv idag, har jeg endelig fått muligheten til å leke litt husmor. Håret er rullet opp, den har blitt kuret, ikke minst har jeg fått trent i tillegg. Deilig!

Men, dette innlegget skal selvsagt handle om min etterlengtede lavkarbobrød som jeg lenge har villet bake, men ikke helt funnet tiden til det.

I skrivende stund er brødet mitt fremdeles i ovnen. Jeg kjenner det dufter herlig. Langt bedre enn vanlig brød, tro meg! Men, ettersom den fremdeles er i ovnen og det begynner å bli noe sent, vil ikke bilde av det ferdige lavkarbobrødet komme før imorgen. Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves. Skal vi starte?

Du trenger:

(1 brød)

50 gram solsikkekjerner
50 gram gresskarnkjerner
3 ss bakepulver
100 gram sesamfrø
120 gram kokosnøttmel
60 gram linfrø

Bakepapir

2 ss fiberhusk
8 egg
1 boks med kesam
3 ss flytende kokosolje eller rapsolje og 2 del med kremfløte.

Slik starter du:

Begyn med å forvarme ovnen på 180 grader. Knus solsikkekjerner og gresskarkjerner i en blender eller for hånd. Jeg brukte blenderen min, men om du ikke skulle ha det bruk fantasien.

Du kan bruke et glass å knuse frøene med, eller sånn "sleiv"(husker ikke navnet)

Som nevnt ovenfor brukte jeg blenderen. Da blir solsikken og gresskarnkjernene malt.

Når det er gjort blander du resten av det tørre i samme bolle. Altså bakepulveret, sesamfrøene, kokosnøttmelet, linfrøene og fiberhusken. Bland det godt sammen.

Legg denne bollen nå fra deg og begyn på det våte. Knekk 8 egg i en bolle,

Og vips det litt. Deretter heller du over boksen med kesam, raps/kokosoljen og fløten og visper det enda mer. I ca 2min.

Nå står du med det tørre i en bolle og det våte i en annen,

Bland ingrendiensene sammen litt etter litt.

La røren svelle i 10 minutter. Du kan enten rydde opp alt det rotet du har laget, eller...

..finne frem bakepapiret og brødformen. Kle om brødformen med bakepapiret og når røren har svellet ferdig heller du det over.

Nå kan den stekes på nederste rille ved 180 grader i ca 60 minutter. Avkjøl på rist etter steking. Resultatet av ferdig lavkarbobrød kommer imorgen tidlig. Oppskriften er hentet fra boken "frisk med lavkarbo frokost og lunsj".

Velbekomme!

 

4 kommentarer

miniogmy

26.aug.2011 kl.00:42

hehehe, " sånn sleiv" heter morter :-) flink du er på kvelden da?

*~ Sara Helene ~*

26.aug.2011 kl.01:49

Nom nom ^^ Fine bilder!

theresekristina

26.aug.2011 kl.10:32

Det må eg prøve :)

frkreyes

27.aug.2011 kl.14:51

miniogmy:

Ah, det var det det het. Takk:)

Skriv en ny kommentar

hits