Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NÅ ER DET NOKOfte så tror jeg at vi fremdeles er med i drøm. Dette føles så uvirkelig. Jeg greier ikke å forstå at så mange liv har gått tapt pga en persons handling og sinnsyke tankegang. Nyheten går om igjen på macen, i aviser, på tv. Alle rundt meg snakker om det. Regnet pøser ned. Søvnen er forlengst mistet og smilet er borte. Selvom jeg jogger er han der, om jeg kjører bil er han der. Overalt er han. Nå er det nok. Nå orker jeg faktisk ikke mer. Jeg velger å fjerne han fra min verden. Jeg velger å lukke døren slik som Ida Wulff har gjort i innlegget sitt  steng dørene.

Som Ida videre skriver:

"(..)Ikke spre manifestet (boken) til gjerningsmannen, ikke spre Youtube-videoen hans, og ikke spre hans budskap på noen som helst måte. Han har selv skrevet i manifestet sitt at han ønsker at så mange som mulig skal spre det på Facebook-sider, Twitter, blogger og andre nettsamfunn, og det siste vi vil er vel å oppfylle noen av hans ønsker? Den makten sosiale medier har i dag, må vi bruke varsomt, og vi må bruke den riktig(...)"

Og hun har rett. Ikke bruk bildet hans på¨blogginnleggene deres. Ikke bruk hans navn når dere prater med hverandre. Ikke hyll han for noe som helst måte, ikke snakk om HAM, men heller om de heltene som Mira Craig skriver på sin facebook wall.

Tenk og prat heller om alle som dro over med båt og hjalp og dessverre sitter igjen med dårlig samvittighet fordi de ikke kunne ta med seg alle ungdommene som lå i vannet. Prat heller om helsepersonellet som jobber på spreng for å redde liv. Prat heller om politimannskapet som tok denne mannen og risikerte livet sitt for oss. Prat heller om hvor flott Stoltenberg og resten av Stortinget fremstår idag, uansett om de kommer fra høyre eller venstre. Prat heller om de overlevende som forteller sin historie til oss. Foreldrene til de omkomne heltene som er så tapre. Eller den vakre låta Maria Mena har lagt ut gratis, Mitt lille Land. Det er de som er heltene.

Minner også om nasjonal stillhet kl 12.00 i ett minutt. Ikke minst Rosetoget kl 18.00 på Rådhusplassen i Oslo. Etter det velger jeg å gå videre med livet mitt, men langt ifra glemme hendelsen ♥♥♥

-Frkreyes

17 kommentarer

J a s i s ♥

25.jul.2011 kl.09:21

fint bilde!

I have dreams

25.jul.2011 kl.09:47

Ida Wulff virker som en klok kvinne, og det hun skriver er jeg enig i. det er så mye viktigere å fokusere tankene, fokusere energien, den positive energien på de uskyldige ofrene, de som har mistet sine kjære, og de som har hjulpet både ofrene og de pårørende, gi dem all vår kjærlighet og medfølelse, fremfor å bruke all energi på å hate.

jeg har ikke sett dette manifestet, den youtube videoen eller mer enn det ene bildet media viste frem av mannen, for jeg vil ikke tenke på han, jeg vil ikke en gang se navnet hans, jeg vil fokusere på det gode og ikke det onde, jeg har null-toleranse for ondskap, tåler det bare ikke.

samtidig sitter jeg og er bekymret for denne hat-bølgen som har oppstått, det vil aldri lede til noe godt, hat brenner opp alt, jeg har sett hatet gro og det er ikke vakkert, det er forferdelig stygt og skremmende.

en annen ting er at media fortsetter å gjenta de samme tingene, vise de samme bildene, og de pårørende får ikke sørget ifred, hvordan skal de kunne finne veien til helbredelse, om de ikke kan sørge ifred? Jeg tenker så mye på dem for tiden, maten smaker ingenting, jeg sover enormt dårlig og forrige natt våknet jeg opp med et skrik og vekket kjæresten min.

jeg kan tenke meg at hvis jeg som ikke kjente noen som ble rammet, ikke kjente noen som ble offer for denne forferdelige tragedien har det slik, så lider disse menneskene som har mistet sine kjære og som må se det samme om og om igjen i media helt grusomt akkurat nå.

men det finnes håp, og det er det jeg vil fokusere på, håpet kan bevares gjennom kjærligheten og medfølelsen, kjærligheten har en helt enormt kraft, den kan drepe hatet.

Jeg synes også låten til Maria Mena var utrolig vakker, jeg fikk frysninger da jeg hørte den, og både den og videoen gav meg tårer. det finnes håp midt i alt dette, vakre ting, for det finnes vakre sjeler der ute.

Mathilde- read it♥

25.jul.2011 kl.09:55

Sant så sant :)

SaraCrohnsAlexandra

25.jul.2011 kl.10:11

jeg er helt enig i hva du og ida skriver! Vi skal ikke gjøre det han ønsker, han ønsker jo å ikke bli glemt. så ja, mer fokus på kjrælighet og alle medmennesker! Det blir langt ifra glemt.

Marshmallowz

25.jul.2011 kl.10:19

Helt enig i det du skriver!

-Kommentere tilbake?

Lena Johansen

25.jul.2011 kl.10:21

er ganske så enig i eg.. men fyfaen, dette er helt sykt :-(

alexandermackenzie

25.jul.2011 kl.10:48

Så sant, så sant. Vi skal glemme mannen, ikke hendelsen.

Catharina H.Pedersen

25.jul.2011 kl.11:05

Jeg vet ikke heilt om det er riktig å stenge dørene jeg... Folk vil forstå hvordan dette kunne skje, hvordan en mann kan forsake så mye sorg og ondskap! For å få vite noe må man lese, se, høre og undersøke.. Han har ikke noe glede av at vi leser det så lenge vi ikke er enig, han ønsker jo å verve folk til sin tro - det tror jeg er ganske vanskelig :)

Det er viktig som du sier, vi må gå videre med livene våre!

Shirin Khademi

25.jul.2011 kl.12:27

Helt enig i det du har skrevet..

isabellneverdal

25.jul.2011 kl.13:35

Utrolig fin kjole , og er helt enig i det du har skrevet !
enig med det ida skriver noe som er ufattelig viktig at vi følger opp og selvsagt det du skriver! jeg er rystet over hele hendelsen som skjedde fredag den 22 juli. men vi kan ikke annet enn å ikke gi opp håpet for at denne mannen får sin straff som han fortjener så sterkt og at vi holder sammen, er sterke og støtter stakkarser som har mistet sine nære og sitter igjen med sorgen. jeg støtter ALLE, inkl deg. kjære, vakre deg!

<3

Ann Lively

25.jul.2011 kl.18:47

Du skriver så utrolig bra! Også er du helt nydelig. Kjempe fin kjole! :)

Camilla

25.jul.2011 kl.19:12

Enig med deg og Ida.

frkreyes

26.jul.2011 kl.09:11

lind:

Åh, det var nydelig skrevet. Tusen takk.

frkreyes

26.jul.2011 kl.09:14

Catharina H.Pedersen:

For meg så er det riktig å stenge dørene, men ikke sikkert det er det beste for andre. Jeg har ingen interesse av å finne ut hvorfor han gjorde dette. Det er alikevel ikke noe jeg kommer til å forstå, verken nå eller i fremtiden. Slik tanke er så fjernt for meg. Men har full forståelse for at noen vil ha svar. Likte kommentaren din.

frkreyes

26.jul.2011 kl.09:17

SaraCrohnsAlexandra:

Takk for støtten søte deg. Tror mange føler det nøyaktig det samme.

frkreyes

26.jul.2011 kl.09:28

isabellneverdal:

Hei,

Det er ingen kjole :) Det er skjørt fra Gina og jumsuit fra Bikbok under.

Skriv en ny kommentar

hits