Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

HAN VAR ETNISK NORDMANN

Det er så mange som skriver  at heldigvis var det en etnisk norsk nordmann som gjorde gårsdagen til en tragedie og ikke en med muslimsbakgrunn. For meg så holder ikke dette. Det som har skjedd er alikevel en tragedie uansett hvem som gjorde det. Dette var en mann som tydeligvis hadde store problemer og helt feil tanker om vårt samfunn. Det er fremdeles mange der ute som tenker det samme som han. Det er fremdeles over 80 ungdommer som ble drept for sine politiske standpunkter, fremdeles mange som ble skadet og drept i Oslo og fremdeles min venninne og søster som kommer til å slite med både følelser og tanker etter denne hendelsen.

Ser mange av mine facebookvenner og bloggvenner reagerte med sinne igår og idag beklager de seg for sine utsagn. Ikke si beklager til meg og ikke si beklager til noen andre heller. Vi er alle sammen mennesker og vi reagerer på forskjellig måte. Igår var det mye som var uklart og man kan fort si ting som man egentlig ikke mente, spesielt med tanke på alt synsingen som ble fremlagt både på twitter, facebook, forumer og bloggverden.

Jeg skal være den første til å innrømme at jeg trodde det var terror om du ikke tør å starte. Det er ikke nå det er tid for å dømme hverandre for hva vi egentlig sa eller følte igår, det er nå tid for å stå sammen som en enhet, selvom drapsmannen var etnisk norsk eller med minoritetsbakgrunn.

- Frkreyes

22 kommentarer

Off, det er helt forferdelig !

Emilie

23.jul.2011 kl.09:36

huff!! dette er så tragisk..

Meru

23.jul.2011 kl.09:37

Enig med deg:)

G U N N N I S

23.jul.2011 kl.09:40

Det er helt forferdelig, men jeg er også helt enig med deg! Jeg hadde venner på utøya , det er heldigvis trygge og familien min er heldigvis trygg <3

Nishobora

23.jul.2011 kl.09:45

Det er akkurat det, det spiller ingen rolle hvor personen er fra. For selv om den personen bestemmer seg for å gjøre en dårlig ting, så betyr det ikke at alle andre fra hans bakgrunn eller religion kan gjøre det samme. Det er derfor det er så sykt irrelevant å si at oj, han var vist ikke Muslim, og han var muslim, altså det er en lære tid for alle de som alltid mistenker de fremmede som er fra utøandske bakgrunner. Det er nå alle skjønner at hvem som helst kan være onde uansett religion, hudfarge osv.

M.

SaraCrohnsAlexandra

23.jul.2011 kl.09:49

Jeg trodde også det var terror. Men forsåvidt spiller det ingen rolle hvor personen som gjorde det kom fra. Det han har gjort er galt! Tatt så mange mennesker fra oss. Det er uforgripelig!

Ida Charlotte

23.jul.2011 kl.09:52

En mann er en mann. Om det hadde vært en muslim, afrikaner, normann, svenske. Ja... Så er det en mann.... Har vell ikke stort mye å si om det hadde vært en svenske som bodde i norge. å var statsborger.. Det er en tragedie uansett i vårt land.
det er sant det du sier, så sant så sant. uannsett hvem som gjorde dette har denne mannen gjort en så stor skade at det er umulig for han å bli tilgitt av, i minste fall meg. det skjærer meg i hjertet at folk vi spesielt kjenner, uskyldige mennesker, skal bli skadet og i værste fall drept på en slik måte. det er så ufattelig og jeg håper det går bra med dine venner og familie.

jeg har selv to kjenninger, to jenter som var ute på Utøya. det var en stor lettelse da jeg fikk vite på facebook at de to hadde det bra. tenk at noen kan gjøre noe sånt, mot sitt eget land, norge! jeg er så rystet at jeg vet ikke helt hva jeg skal si lengre.

fint at du deler dette på bloggen slik at jeg får høre din mening og litt av hva som har skjedd. glad du selv ikke var til stede.

~ Silje ~ Aalesund`s FK !! <3

23.jul.2011 kl.10:28

enig med deg !!! det e heilt tragisk det han har gjort...

Lene-Camilla Rugsveen

23.jul.2011 kl.10:56

motherfucker

Lene-Camilla Rugsveen

23.jul.2011 kl.10:57

altså ikke deg men han fyren.

frkreyes

23.jul.2011 kl.11:01

Lene ::

Ikke tenk på det. Forstod hva du mente :)

Madelen Halvorsen

23.jul.2011 kl.11:03

Sykt..

Sssstina

23.jul.2011 kl.11:17

det er helt forferdelig !!

bockey

23.jul.2011 kl.11:24

ufattelig!!

Aurora<3

23.jul.2011 kl.11:45

bra skrevet , enig ;)
Det er helt ufattelig dumt !

Kjempe bra skrevet og jeg er enig i det du skriver. Men jeg skjønner bare ikke at det går ann å skyte og drukne 84 ungdommer på en og samme dag...

DeeDeeCupp

23.jul.2011 kl.12:19

Det er fortsatt terror selv om han er norsk.

Skal innrømme at jeg trodde det var et angrep utenfra ja, men det er kanskje ikke så rart. Men hvem skulle tro at noe sånt skulle komme fra en av våre egne? Etter 11.09 så har det eskalert med angrep over hele verden, i Spania, England og Stockholm blant annet. Så ja, tankene mine var at dette må jo være noen utenfra... Jeg synes det nesten hadde vært lettere å forstå, for da har man liksom en "bedre" grunn til det. Vi har jo våre uenigheter liksom.

Hva i helvete får en nordmann til å gjøre noe slikt mot sitt folk? Hvorfor dreper han ungdommer??

Det er så tragisk og skremmende at jeg ikke har ord...

Miichaelsen

23.jul.2011 kl.12:37

det spiller ingen rolle hvem det var som gjorde det, og hvor han var fra, for forferdelig er det uansett, og det er noe som ikke burde ha skjedd i dagens samfunn.

Aslaug

23.jul.2011 kl.17:21

Jeg brydde meg aldri om hvem det var. Det er helt forferdelig at det skulle gå utover så mange uskyldige mennesker....

Camilla

23.jul.2011 kl.22:52

Dette er en stor tragedie..

Kjersti

24.jul.2011 kl.10:29

Enig med deg. Det er en tragedie, og det er helt uvesentlig hva slags bakgrunn den syke mannen har! så mange flotte engasjerte ungdom som mistet livet på utøya! Det har ingen mening :(

Skriv en ny kommentar

hits