Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DOVENDYRIgår var meningen at jeg kun skulle ta et powernap og stå opp igjen, men jeg stod faktisk aldri opp igjen. Jeg var for sliten og for trøtt og merket at det eneste jeg ville gjøre var å sove. Meldinger haglet inn, mobilen durret i vei, Robin var inne og vekte meg utalige ganger, men ingenting hjalp. Jeg ville bare sove. Ingenting annet hjalp. Disse cupcakes `ene jeg skulle bake ble ihvertfall ikke bakt. Alt av ingrendienser står forsatt på kjøkkenbenken. Hehe, må jo nesten bare le av meg selv. Men, nå er jeg uthvilt og klar. Stod opp kl 06 og syntes verden var et herlig sted. Ikke minst nyter jeg stillheten her i stuen. For en herlig morgen, eneste som mangler er en kaffe i den ene hånden, avis i den andre og pledd + frognerparken. Men det skal vi ordne senere idag.

Fant forresten en herlig oppskrift igår kveld på disse cupcakene. Visste du at jeg er en skikkelig Sex and the City jente? Jeg kom på at jentene ofte er innom Magnolita bakery i serien. Så jeg gant denne oppskriften fra boken "More from Magnolia". Virker som en enkel og grei oppskrift. Enyoy!


Til deigen:
250gr smør  2dl melk
4dl sukker    6dl hvetemel
4 Store egg   1 ts vaniljeessens.
Til smørkremen:
250gr smør  2ts vaniljeessens
2dl melk        12-16 dl melis

Slik leste jeg at man gjør:
Pisk smøret mykt. Tilsett sukkeret og pisk i ca 3minutter til du får en luftig smørkrem.
Pisk inn ett egg av gangen, pisk godt mellom hvert egg. Så pisker du inn vaniljeessensen.
Sikt sammen mel og bakepulver, og bland det vekslevis inn i smørkremen med melken. Bruk gjerne mikser, men ikke pisk lenger enn akkurat nødvendig for at deigen skal bli godt blandet (da unngår du at muffinesene blir seige).
Fordel deigen i formene, og stek de midt i ovnen på 175gr i 20-25 minutt.
La muffinsene avkjøles i formen i ca 15 minutter før du tar dem forsiktig ut.

Smøkremen: Pisk mykt smør, vaniljeessens, melk og 4dl av melisen i 3-5 minutter på middels hastighet slik at den blir luftig og smidig. Tilsett mer melis, 2 dl av gangen, og pisk i ca  2 minutter mellom hver gang, til kremen får en tjukk og god smørkonsistens. ta i konditorfarge om du vil ha farge på kremen.

Smør kremen på toppen av muffinsen, først et tykt lag over hele med en smørkniv, så lager du en grop i spiralmønster og jevner i kantene. Ta på strøssel eller annen pynt, og sett godsaken i kjøleskapet til kremen har stivinet. NYT, I will!

3 kommentarer

Marte Kristine

14.mai.2011 kl.09:44

Så kjekt med oppskrift!

Nina`s univers

14.mai.2011 kl.09:57

godt å få sovet skikkelig ut en gang i mellom;) ha en god lørdag, kos deg i parken og med å bake:)

Marry

14.mai.2011 kl.10:52

så kult, kos deg videre i dag! =D

Skriv en ny kommentar

hits