Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FRÅTSING

Ofte kan jeg ta meg selv i fråtse. Jeg kan spise en hel bløtkake uten å egentlig ha lyst på hele kaken. Magen kan gi meg beskjed om at den er full. Den gir meg til og med beskjed om at nok er nok ved å gjøre meg kvalm, men alikevel forsetter jeg. Det samme gjelder middager. Jeg kan spise langt over det jeg orker og etterpå får jeg dårlig samvittighet. Heldigvis går det ikke så langt at jeg kaster opp, men dét kommer kun av at jeg hater følelsen av å kaste opp, men hvorfor gjør jeg det? Hvorfor kan jeg bare ikke nyte et kakestykke eller to? Hvorfor må jeg ta tre porsjoner når jeg var mett på nummer en? Hvorfor frister dårlig mat mer enn god mat og hvorfor har jeg ikke mer selvdisiplin?Under treningen nå, som var knallhard kom jeg over alle de tingene jeg faktisk hadde puttet i kroppen min kun denne helgen. Det var brownies, hele ti stykker, det var godteri fra jobben i haugevis, det var grøt, energidrikke, masse kaffe, pølser og sjokolade. Om noen hadde forvandlet alle de tingene til ren gift, for det er faktisk hva det er når spiser så store mengder, det er ren gift, men i en form som gjør at man blir blind og naiv. Om noen hadde gitt meg en flaske og det stod toxic for kroppen min, ville jeg aldri rørt det. Misforstå meg rett, selvsagt må man kunne unne seg noe i ny og ne, men jeg prater mer om de gangene der man spiser for mye av det usunne. Jeg hadde ikke trengt 10 brownies, det hadde holdt med to f.eks. I tillegg tok jeg krem på toppen og oppå det hele drakk jeg h-melk til. Deretter ble det en tur til McDonalds før vi skulle på kamp (jeg og Robin) og senere en kvikklunsj under kampen som jeg dyppet i kaffen.

Foran meg på treningen idag, stod det en jente. Kroppen hennes var perfekt. Ikke for tynn og ikke for spe, men akkurat passe. Jeg stod der og dagdrømte om hennes kropp og skulle ønske jeg også behandlt kroppen min på den måten. Behandlet den på den måten den fortjener å bli behandlet på. Med respekt. Hun var en av de som trente for å holde kroppen sin i sjakk og ikke for å fjerne all fettet hun hadde påført den. Og en slik person vil jeg også bli. Det verste av alt er at jeg var også en av "de" personene.  Jeg hadde også en slik kropp da jeg var aktiv fotballspiller, men da jeg sluttet la jeg all trening til siden og tok en altfor lang pause. Enda verre ble det når jeg fikk meg samboer. Det var da fråtsingen kom inn i livet mitt og samvittigheten begynte å øke. Jeg vil ikke være en person som trener for å fjerne fett,  og har dårlig samvittighet for alt det usunne hun spiser, men heller en person som trener fordi jeg vil skjemme bort kroppen min og ønsker den alt vel. Kanskje noe sent å sette seg nyttårsforsetter, men nyttårsforsettet mitt skal være å behandle kroppen min bedre. Og det målet skal jeg holde.

Sitter du også igjen med dårlig samvittighet om du spiser noe usunt?

11 kommentarer

anniloe

18.apr.2011 kl.18:59

høres ut som meg selv...:p!

<3RAGNAE-legg meg til som venn!

18.apr.2011 kl.19:00

dt spørs hvor masse jeg spiser:D

Feleg kommenater alltid tilbake

18.apr.2011 kl.19:10

Nei:P

kjetilrj

18.apr.2011 kl.19:21

Jeg skriver også en del om hjemmetrening. Mat-logg er noe jeg bruker veldig mye i perioder. Da skriver jeg ned absolutt alt jeg spiser, hele tiden i en uke. Helt uten å tenke noe videre over hva jeg spiser. Etter en uke setter jeg meg ned og går gjennom lista. Regner ut hvor mang kcal jeg har fått i meg fra forskjellige næringskilder og på den måten har jeg 100% kontroll over hvor jeg må kutte, hva som var bra, osv. Det er ett tips til deg. Skal skrive ett innlegg om dette temaet i løpet av dagen/kvelden. =)

irmelicious

18.apr.2011 kl.19:21

Samme her! Kjenner samvittigheten kommer sigende når jeg har spist usunn mat eller godteri. Men av en eller annen merkelig grunn så stopper jeg ikke! Null selvdisiplin!

SaraCrohnsAlexandra

18.apr.2011 kl.19:24

Hm.. Jeg spiser absolutt alt jeg kommer over som er usunt! Og jeg har begynt å merke det på kroppen min at jeg har lagt på meg og jeg begynner å få dårlig selvtillitt pga det. Men klarer ikke slutte å spise! Og trene det kommer aldri til å skje. :(

SaraCrohnsAlexandra

18.apr.2011 kl.19:45

Sv; å! Men det er min største frykt også. Men mamma ble stor rett etter hun fikk meg. Men er redd for at det skjer meg nå eller når jeg blir gravid! Jeg vil ikke bli stor jente. Og når trening er ute av bildet så veit jeg ikke. Får ikke trene av legen, men tenkte å prøve meg på wii fit! En time hver dag å se om det hjelper på! Hmm

Miriam

18.apr.2011 kl.20:06

Jeg skjønner godt hva du mener med fråtsing. Selv om magen er full så er ikke øyet mett ;) Sånn er det med alle, men bare du fortsetter å trene og kanskje kjøper/baker mindre kaker og div, så kan du ta det rolig. Det er bedre at du trener mens du fråtser enn at du bare fråtser :)

Sissel

18.apr.2011 kl.20:34

Endelig ei som setter ord på det jeg føler...har det slik innimellom jeg og...men jeg SKAL bli flinkere:-) Tusen takk for at jeg ble mandagsbloggeren:-) Kjempegøy og uventet:-) Nå ble jeg glad:-)

kjetilrj

18.apr.2011 kl.20:43

Heisann, da var innlegget om mat-logg postet. Jeg har også linket til andre poster i innlegget. Har også publisert 2 "nye" hjemmetreningsvideoer, en "tutorial" og en "gjennomføring". Enjoy =)

sjokoladeilomma

18.apr.2011 kl.23:37

Dette var det tydeligvis ikke bare jeg som kjente meg igjen i... Så på en måte kan vi kanskje slå oss til ro med at det er helt vanlig. Samtidig er det ubehagelig, og dermed ikke noe vi bør slå oss til ro med? Uansett, du ser kjempeflott ut og har ingenting å bekymre deg for!! Jeg skulle ønske jeg hadde kropp som deg :)

Skriv en ny kommentar

hits