Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SLITSOM FREMMEDFRYKT

Dagen min startet ganske så bra, helt til jeg kom på jobb og fikk høre årets dummeste samtale, eller, vi kan nærmere kalle det for årets dummeste enveiskommunikasjon, for jeg gadd ikke å kommentere det engang. Ingen vits med navn, for det er ikke det som er poenget med innlegget, men heller den fremmedfrykten mange har til det som er nytt og eksotisk som andre liker å kalle det.
  
Det var en som klaget over at han hadde ordnet og styret hjemme slik at han fikk sett på VM åpningen med en flaske god vin . Når åpningen begynte, syntes han det varte så kort. Han sier til meg, som er MØRK i huden dette:
 
-Vi fikk høre ordføreren holde en tale, så kom Maria Haukaas Mittet med sangen Glorious og deretter var showet slutt.
  
Jeg svarer:
-Hele showet var faktisk slutt da. Vi var på åpningen og trodde kanskje vi hadde gått glipp av masse, men showet var faktisk slutt etter at Maria sang. Det kom noen dansere og noe musikk, men the show var faktisk over!
  
-Åja, svarer han. Merkelig. Varte det virkelig så kort?
  
-Ja, det gjorde det.
 
-Jaja, uansett så var det VM åpningen i studio praten helt håpløs.
 
-Hvorfor det?
 
- I frykt av å virke som en rasist, så forstår jeg ikke hvorfor vi skal prate om en neger som står på ski og oppkaller sønnen sin etter Bjørn Dæhli. Skal hele VM handle om det nå?
 
Da måtte jeg bare forlate stedet og hente meg kaffe og frokost, for merket at jeg ble så jævlig forbanna. Hvorfor skal det være slik? Hvorfor må man si neger? Og hvorfor er det så jævla farlig at han får litt media oppmerksomhet?
 
Det samme var det med Stella Mwangi også og sangen Haba Haba, der uttaler samme person:
 
Forstår ikke at den sangene er populær, skal vi nå ha en afrikaner til å synge for oss i Melody G med en afrikansk låt? Nei, ingen jeg vet om liker den låten"
 
Nei din tulling, ingen av dine venner liker den låten, det er fordi du er over 50 da! 
Spiller det noen rolle hvem som representerer sangen da, så lenge flertallet av det norske folk syntes den er fin. Og ja, opprinnelseslandet hennes er fra afrika og jeg håper inderlig hun er stolt over det, men hvorfor skal ikke hun kunne representere Norge? Aleksander Rybak gjorde det med Fairytale, hva er forskjellen? Han var heller ikke norsk. Men det ble vel tatt imot. Og hvorfor er det så teit at utenlandske står på ski, er det ikke bare flott at de integrer seg. Hva skal vi heller prate om, Petter N og hans barnslige oppførsel når han ikke vinner? Ah, blir så sint!
Merker det er feigt av meg å ikke si noe til denne person om hva jeg føler når det kommer til slike emner og jeg tror for all del ikke at han er rasist, for det ordet er oppbrukt etter min mening, men jeg er så dårlig til å diskutere når jeg blir sint. Da blir jeg rett og slett usaklig og argumentene mine blir tåpelige Og bare for pur faen, skal jeg faen meg stemme på Stella så det holder og i tillegg kan du se video av sangen nedenfor. Go Stella, go!
 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits